torstai 3. heinäkuuta 2014

Priimaa yritin ja sekundaa pukkasi

Nyt pakkasin ompelukoneet kaappiin.
Kaikki merkit viittaavat siihen,että nyt on ompelutauon paikka.
Pyörin tänään Itäkeskuksessa alennusmyynneissä ja saldona oli 6 nappia tuohon hupparitunikatakkiin. Piti ostaa turkooseja ja löysinkin Tikatasta unelmieni napit- 5.85 /kpl-uhhuh!!!
Tyydyin siis toisiin nappeihin,jostka mielestäni kaupassa kiilsivät kauniin oransseille. En tiedä mikä kiilto silmissä siellä pyörin,sillä kotiin tultua-ne olivat ihan ruskeat :/ Eivät sovi.
Ryhdyun kuitenkin ompeluksen kimppuun ja samalla tuli myös ratkoja tutuksi.
Mitä tästä opin ja tulee pitää jatkossa mielessä:
 • älä aloita suurta työtä soveltelemalla täysin uudella kaavalla.
 • muista,että nappilista ei voi tulla kaarevalle reunalle ( se lerppuu!!!!)
 • mieti hupun ja nappilistan kohdistukset hyvissä ajoin
 • muista,että takissa taskut olisivat kivat (ne unohtuivat edellisestäkin)
 • älä hosu,pidä vaikka tauko
 • älä käytä enää jtkk raglakaavaa,hiha ei istu ilman suuria muokkauksia
 • jätä työ muhimaan,kun se alkaa ärsyttää...se hetki on siis juuri n y t.
Ompsut siis kaapissa ja tämä härpäke roikuu ompsukaapinpäällä odottaen sitä inspistä...tai ratkojaa...kokeilin nimittäin,että tuohon taitekohtaan,jossa rypytykset olisi hyvin sopinut jotain....

Huomenna aurinkoa,kesää ja lapsenlapsen kanssa Lillituvalle eläimiä hoitamaan ja uimarannalle piknikille. Lepakkoretkikin olisi ollut huomenillalla,mutta lähtö liian myöhään lapsille. Elokuussa uusi <3

Niin...ja ideoita takin tuunaukseen otetaan ilolla vastaan :)

4 kommenttia:

 1. Moi, tökkäsin itseni sulle lukijaksi. Tykkään kovasti tunikoistasi. Ihan ykkönen on se unelma- kamaluus josta tuli loppupelissä tosi ihanuus. Olen itse virkkaaja-värkkääjä, montaa on tullut kokeiltua mutta ompelukone ja kaavat on aina ja joka kerta jähmettäneet mut ihan tyystin.Nyt yrittelen uudelleen. Rakastan kaikkia pikkuvinkkejä joita bloggaajat viitsivät kirjata ylös. Mulla on tuo jokatyypinkaavakirja ja olen siitä sitä renglanga-hihaista katsellut. Onneksi en ole säätänyt omankokoiseksi sitä kaavaa, kun järjestään kaikki kirjoittavat ettei se toimi. Höh. Osaatko suositella renglangaa joka toimii? Jään siis seuraamaan.

  Ainiin.. http://leenanlumous.blogspot.fi/ mut löytää siis tuolta.. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja Tervetuloa <3 Kiitokset,vaikkakin tuo "imetystunika" ei väriltään oikein vieläkään miellytä...pitäisiköhän hihoja lyhentää? Tuo Onion 2035 kaava onnistuu minulla joka kerta,tosi helppo ja kiva muokattava. Pohdin tuota sopivaa raglakaavaa,sillä muistaakseni kekkistunika on ragla...palaan tähän asiaan tutkailen vähän ensin. Kiva blogi sinulla,tuo sovitusnukke idea oli ihan mahtava!!! Liityin lukijaksikin ...Nyt menee aika mökillä,olen tänään maalaillut 12 tuntia :) Valkoinen on vaan NIIN <3 Ompelun pariin palailen,kun säät huononevat. Nyt syntyy sukkia ja valkoisia seiniä :)

   Poista
  2. Hih, tervetuloa sitten toisinkin päin ;-) Sovitusnukke on kyllä juu ihan ehdoton epätäydellisyydestään huolimatta. Tänään yritin muokata onion 2035;sta itselleni ja ilman tuota nukkea olisin ollut kyllä ihan kateissa.. kun ei tuo ensimmäisiä kertoja tekevälle ole ollenkaan niin yksinkertaista! Jään odottamaan renglanna-kaava -suositusta, en kovin montaa kertaa viitsi näillä taidoilla tehdä jotakin huonoa. Ja valkoinen ON ihan ihana <3

   Poista
  3. Etsin sitä onnistunutta raglakaavaa ja se oli Ottobresta 5/2013 Malli 4,aiinä sekä Ragla t-paita,että Friday evening mekon kaava. Hyvä tuli itselleni ihan ilman muokkauksia. Siinä hihan keskellä "sisäänotot",joten varmasti siksi situu paremmin. Onion on itslleni oikein luottokaava,toinen on MIW-kaava,jossa huikean hyvät ohjeet kaavan muokkaukseen itselle.

   Poista

Kiitokset kommentistasi!