sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Kääntöhuppari piti tulla...

Hmm...ajatuksena oli kääntöhuppari. Kankaan olen saanut joskus pienessä "sikaa säkissä" pussissa. Odottanut ajatusta toteutuksesta. Nyt ilmeni tarvetta huppareille ja ajattelin aloittaa tästä kankaasta,joka on ihastuttavan pehmeä,mutta aika ohut syyshuppariksi eskarilaiselle, joten vuorille oli tarve. TOTTA, 1. lapsenlapseni taapertaa jo esikouluun<3
Olen kerran aikasemmin tehnyt kääntöhupparin,enkä millään ilveellä muistanut miten sen sain aikaiseksi. Tässä olisi hyvä paikka ohjeelle!
Hupun sentään sain kankaiden väliin...en edes väliin...olisipas joku nähnyt miten sen tein,jollain ihmeen tavalla ompelin ne molempiin kappalisiin erikseen. Mutta hyvä tuli.

Sain ompeluelämää ryhmästä seuraavan ohjeen Taru Salmelta:
"Sivusaumaan vaan kääntöaukko Ihan samalla tavalla ompelisin kuin takinkin, pl. vetoketju. Ensin ompelisin valmiin hupun päänteiden väliin, sitten hihat käsi käteen resori välissä, sitten helma niin että resori on välissä. Lopuksi kääntö ja aukko käsin kiinni."

Juu väänsin ja käänsin,enkä ymmärtänyt millä ilveellä saan hihan resorin väliin... Surautin sitten saumurilla ihan normaalisti,ei tätä toisinpäin pidetä kuitenkaan...saman tein helmalle.

Resori Marimekosta 4,- 2 metriä, tällä kertaa hyvää ja laadukasta. Mukana myös muutama kuva Marimekosta ostamastani vaatetuskankaasta,jossa valmiita huiviraportteja, huivin hinnaksi tuli noin 2-3 euroa...

Huh hellettä ja pian starttaa viimeinen lomaviikko.
Tervetuloa 21. lukija :)
4 kommenttia:

 1. Hei, mutta kiva tuli! En osaa nyt lyhykäisesti selittää, mutta sen resorin saa sinne väliin aika helposti. Itse aina varmistan, että menee oikein :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Sanne-Maija. Tekisit blogiisi diy:n kääntöhupparista,uskoisin,että moni olisi tyytyväinen :)

   Poista
 2. Olisko tästä Tosimummon ohjeesta apua sitten seuraavaan takkiin? http://tosimummo.blogspot.fi/2011/03/takkitalkoisiin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset Janiika,tuoltahan se ohje olisi löytynytkin!!! No,seuraavaan huppariin sitten,pysyypähän linkki tallessa!

   Poista

Kiitokset kommentistasi!