sunnuntai 17. elokuuta 2014

Huppari Funny Fox, koko 128cm

Huppari tilauksessa vetoketjukammoisella. Päätin siis tehdä monen kehumalla kaavalla harjoituskappaleen ennen varsinaista hupparia. Tein työkavereille viime keväänä pipot ja silloin jäi tätä ihanaakin ihanampaa Viljamin Puodin pandaa kaikissa väreissä jäljelle.
Kaavana siis OB:n Funny Fox lehdestä 4/2012.

Panda huppari

Tähänkö tämä sitten jämähti? Iski se vetoketjukammo! Pohdin kuumeisesti seuraavaa siirtoa. Ohjeet huppariin ovat väärällä kielellä...hmm...

Lapsen huppari
 Taskusta tuli ainakin ihan kiva,pikkuhiljaa oppii ja lisää haasteita, se kai on suuri osa tämän ompeluharrastuksen mielekkyydestä.

Kuka neuvoisi:
 • haluan siis vetoketjun kauniisti sekä alavaraan,että hupun suulle,mutta miten?
 • kaavasta poiketen haluan huppuun vuorin...vuoriin jätetty kääntöaukko-ehkä tarpeellinen?
 • olisiko hyvä tehdä alavarat tuohon vetoketjuosaan eteen?
 • tukikangas-tottakai
 • mitä muuta?
 • kaikki vinkit tervetulleita,jotta pääsen eteenpäin.
Pitäisikö mennä tällä ohjeella?

Varsinaiseen huppariin odottelee tuo 4 metriä ihanaista Dear Deer Velouria.
Uudessa Ottobressa aika kiva hupparin kaava myös aikuiselle, tuosta neljästä metristä riittänee myös itselleni <3
Huomenna työt kutsuvat ja taiji alkaa keskiviikkona :)

Mukavaa viikkoa kaikille!

Jatko-osa, Part Two, Date 18.8.2014

Tänään töistä piipahdin hupparia sovittamaan ja IIK, sehän oli aivan liian kapea...jotain pitää keksiä? Nappi/nepparilista,jolla saa hiukan leveyttä lisää. Huppari oli myös turhan pitkä ja tytär sanoi,että olkasaumat roikkuvat turhan alhaalla....tässä kuvaa mahdollisesta nepparilistasta. Huppari alkaa näyttää enemmän ja enemmän kylpytakkia?
Huomiselle jää jatkotyöstö.mitenköhän tästä selviää?
Anteeksi "törkeän" huono tablettikuva...
7 kommenttia:

 1. Minulla on nyt hitusen kiire, mutta en osaa muita vinkkejä antaa kun kärsivällisyys :). Ja katso olisiko tästä Tiinan tosimummo-blogiin tekemästä ohjeesta apua. Kyllä se vetskari onnistuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset,mä luulen,että tuo Lillaphantin ohje on paras. Tässä kävi kylläkin niin,että sovitettuani tänään hupparia Luminalle,se olikin vyötärön seudulta niin kapea malli,että "joudun" varmaan tehdä tähän huppariin nappi/nepparilistan ja (HUOKS) säästyn jälleen kerran vetoketjun ompelulta. Kävin kyllä tarkkaan tuon Lillaphantin ohjeen läpi ja jopa ymmärsin,tosin alavaran olisin eteen tehnyt.

   Poista
  2. Sun täytyy selättää vetskarikammo tekemällä itsellesi takki ;). Tunnustan, ei se minunkaan lempipuuhaa ole. Kyllä tästä hieno takki tulee! Kauniit värit.

   Poista
  3. IIK,itselleni??? Ei...minä rakastan nappeja ja neppareita. Kyllä mä vielä vetskarin teen,kun Lumina vetskarihupparia toivonut. Viikonloppuna lähtee työn alle :D Nepparilistasta tuli ihan hyvä...pian saan valmiiksi ja senjälkeen vetoketjuhupparin kimppuun !

   Poista
 2. Koitappas katsoa Kaavoista Viis Hannan ohje vuoritetulle haalarille. Se ainakin auttoi mua ymmärtämään kuinka se pitäisi tehdä, ehkä pystyt soveltamaan sen tuohon huppariinkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Kiitokset kommentistasi!