keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Pikkumiehelle "kevyt"hupparit.

Myös Onnille <3 Toiveena oli kevythuppareita ja tässä niitä nyt on kaksi, silittämättä, sillä luulen,että toiseenkin laitetaan helmaan resori?
Pieni miehenalku tulee viikonloppuna käymään ja täytyy mallata ovatko sopivia. Niin ne lapsenlapset kasvaa...

Toivottavasti ovat mieluisia,kangasta piti tarkkaan pohtia,että on hurjuutta ja menoa- sitä nimittäin pitää olla!

Vein Luminan taas aamulla kouluun, kuten joka aamu <3 Aamulla katselin tytön vaatekaappia ja vertailin sitä koulun pihalla "mitä-nykyisin-koululaiset-pitävät-vaatteisiin"...kyllä pitää jo muuttaa Mumi-Design-tyyliä. On hankittava enemmän yksivärisiä ja vihdoin opeteltava applikoimaan...

Pitääpä kaivaa Ottobret esiin ja katsoa millaisia kaavoja on koossa 134. 128 senttisiä on vaatekaappi pullollaan (=kirjaimellisesti), mutta pikkaisen alkavat olla nafteja.

Millaisia vaatteita teidän pienet koululaiset käyttävät? Hyvät vinkit ja kaavat jakoon?

Tuliko jo syksy? Ei ainakaan ihan vielä...................

8 kommenttia:

 1. Reippaita poitsun paitoja! Elä nyt ihmeessä muuta tyyliäsi, jos tyylisi vaan on koululaiselle mieleen :). Ei kaikkien tarvitse pukeutua samalla lailla,eihän? Meillä ei hirveästi ole applikoituja paitoja (ainakaan perinteisiä, kun ei ole tuntunut omalta jutulta hirveästi), yksivärisiä toki, mutta jollain jujuilla, koristeilla. Kouluyttö tykkää kerrospukeutumisesta, esim: legginssit, sortsit, paita (ja nimenomaan paita - ei tunika, koska on aikaa vievää tunkea sitä housuihin, sitten kun ulkohousujen aika on :)) tai kapeat farkut ja löysähkö (kangas)paita ja vaikka liivi. Nyt kun koulunalku oli lämmin tyttö kaytti paljon ihan hametta, t-paitaa ja neuletakkia.

  Itse odotan muuten kauhulla sitä aikaa, kun koululaistytön vaatteita pitää lähteä hakeen kaupasta eikä niitä enää saa tehdä itse, vielä emme juuri käy vaatekaupoissa kuin lomareissuilla, joten neitoset eivät ole niin tietoisia kauppojen valikoimasta (ja äiti on yhtä pihalla). Lisäksi paljon reissaava vaari huolehtii siitä, että kaapista löytyy muutamia kivoja kaupan vaatteita ulkomaan tuliaisina (ja t-paidat ja legginssit tämä äiti yleensä myös hakee kaupasta). Juttelepa neitosen kanssa, millaisia vaatteita hän itse haluaisi, minä otan aika paljon lapset, varsinkin koululaisen mukaan perusvaateompelujuttuihin, saavat joko valita kankaan tai sitten antaa toiveita mallista tai katsella lehdistä/ompelublogeista ideoita. Mutta niinhän sinä olet tainnut jo tehdä, eikö vain ;) Just sain valmiiksi koulutytölle perussetin Noshin kankaista, on meidän näköinen ja paita oli tänäänkin koulussa päällä. En tiedä, onko Luminan näköinen setti, kuitenkin, postaan varmaan parin päivän sisällä, kun ehdin tehdä valmiiksi, käyhän sitten kurkkaamassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Krista vastauksesta. Kävinkin kurkkaamassa koululaisvaatteitasi :) Hyviä ideoita, noudatinkin vinkkejäsi ja olen jo aika monta vähän pidempää tunikapaitaa tehnyt. Mieluisia ovat kaikki olleet! Kiitokset!

   Poista
 2. Tosi kivat hupparit! Varmasti on poitsun mieleen. :)

  Meillä tytöllä legginsit ja tunikat/paidat eniten käytössä, farkkulegginsit myös. Esim Ottobren Owl Princess ja ruskamekon eri muunnelmat paita- ja tunikapituudessa (mutta niitähän sinäkin teet paljon :) ). Mekkoihin pitää enemmän suostutella tai ovat juhlia ynnä muita tilaisuuksia varten enempi. Poika rakastaa velourpöksyjä ja collareita ja tavallisia t-paitoja + huppariaan. Tyttö on kans nyt enemmän yksivärisiä toivonut ja jonkunverran olen kaupasta esim yksivärisiä leggareita ostanut. Meilläkin siirrytään kokoon 134 melkolailla kummankin kanssa piakkoin, ja itselläkin hyvät isompien lasten kaavat metsästyksessä. Peplumia meinasin kokeilla tässä lähiaikoina kun saan aikaiseksi.

  Sanoisin että tee ihmeessä omalla tyylilläsi, jos lapset niistä pitävät. Ei tartte mennä yhteen muottiin. Ja yleensä meidän tytön vaatteita on ihasteltu, kellään muulla kun ei ole samanlaisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Onni oli ihan superonnellinen! Yksivärisiä paksumpia leggareita - hyvä idea. Samaa kokoa 134 olen nyt jo Luminallekkin tehnyt. Mekot näyttävät nuokkuvan kaapissa, nuo vähän pidemmät tunikapaidat ovat olleet hyviä.

   Poista
 3. Krista ja Kätsä ehtivätkin jo kirjoitella sen, mitä ajattelin. Että jos vaan Lumina ja Onni itse tykkäävät niistä vaatteista, niin jatka samaan malliin! Minusta on hienoa, että lapsillakin on omanlaisensa jutut. Pojan eskarissa tosin ei kovin pukeutumisella pysty erottumaan, kun nämä lapset käyvät metsäeskaria, ja ulkovaatteet kaikilla se ykkösjuttu. Nämä hupparit ovat mahtavia, meillä ainakin poika tilasi jo samanlaiset nähtyään nämä (vaikka en kyllä luvannut, kun aika ei riitä :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa- metsäeskari! Luminakin kävi metsäeskarin! Olen ollut itse tuomassa metsätoimintaa Helsinkiin- mm. ensimmäinen metsäeskari <3 Hanna, kiitos!

   Poista
 4. Oot kyllä maailman paras mummi ku ompelit lapsenlapsille ja vielä jaksaat seurata kunkin ikäluokan "muotia" ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Julia, sydämellinen kiitos. Meinasin taas pudota pallilta kun näin ruusuvaatteesi!

   Poista

Kiitokset kommentistasi!