maanantai 28. syyskuuta 2015

Lapaset,pipo ja kauluri

Aamulla tuntui kylmältä, piti jo laittaa sormikkaat sormiin. Aamulla taas Luminalle ja tyttönen kouluun. Eennen kouluun menoa katselin tyttöstä : vielä kelpaa mumin tekemät vaatteet. Legsut,collari,t-paita ja pikkarit mumin tekemät. Siinä samassa napsasin kuvan ja lähetin sen eetteriin fb:n ompeluelämää ryhmään...ja...apua, kuvassa on juuri nyt 702 tykkäystä - siis luit oikein 702?!?


Edellinen vastaava tykkäysmäärä taisi olla lapsenlapsen vaatekaapista :D En olisi kyllä arvannut!
Paita tehty aikapäivää sitten Noshin ihanimmasta collegesta ever. Mersian blogista opittu ruusuke. Collegehousut ek:n paksua collegea (jota ensin manasin rypistymisestä)...paksua collegea ei ollut tarpeeksi, joten syntyi idea - ilmeisen hyvä sellainen.
Sydämellinen kiitos kaikille kauniista sanoista, piti ihan tyttärelle niitä näyttää <3

Tänään tuli tehtyä pikaisesti jotain pientä, sillä maanantait ovat lapsenlapsen ja minun päiviä.
Päätin kokeilla rukkasia farkusta ja tehdä protot ei venyvästä,ennenkuin uskallan koskea nahkaan. Ostin eilen Vuosaaren kirppikseltä aivan ihastuttavan nahkatakin 5 eurolla (Uffissa paljon kalliimmat). Myyjä oli jo vanhempi nainen, joka kertoi samalla koko takin historian ja kehui miten hyvin se kyllä minullakin vielä menisi...maksoi kuulemma aikanaan Stockalla maltaita. Tunsin piston sydämessäni, kun leikkelin kankaan paloiksi. Toisaalta sanoin kyllä naiselle,että takki saa uuden elämän rukkasina ja lapasina.

Farkku hanskoihin laitoin vuoriksi merinovilla froteen ja päätin kokeilla kaapissa vuosia lojunutta pul-kangasta (onkohan se sitä)  Pul kangas kannattaa muuten ommella ei muovitetulta puolelta...tuli ensimmäisestä tikistä ihan söheröä.Vai miten sitä olisi hyvä ommella?

3 kerrosta valmiina.




Tuntuu ihan termolta :D Josko aina-jäässä-käteni kerrankin pysyisivät lämpiminä.

Lisäksi vuoritettu pipo, joka tehty Mehukekkerit blogin aivan nerokkaan videon mukaan. Video lötyy täältä: KLIK.




Tupsu tehty seiskaveikasta, laitoin napilla kiinni, jotta voinee irrottaa pesuun...hmm...miten tuon laittaisi järkevästi?Napista olen kuullut puhuttavan...




Ja sitten kauluri. Kokeilin suoraan (hiukan pidensin kaularesoria) Sytokiga ryhmän joulukalenterin ohjetta ja siitä tuli tällainen, puettuna Liisalle (miksiköhän se on noin myrtsi)




Kokeilin jo Luminalle, ehkä voisi hiukan kaulan reikää pienentää tai resoria kaventaa. Mainio idea tosin olisi tehdä ihan paidan kaavalla...sitä kokeilen seuraavaksi.


Tähän loppuun pieni manifesti.
Luminalle sopisi hyvin tähän alkusyksyyn hiukan paksummat housut,esim. farkut. Kiertelin tänään Itäkeskuksen H&M:ssa siis etsimässä farkkuja. APUA. Milloin ihmeessä lasten farkuista on tullut tuollaisia makkarankuoria, joka verhoillaan kauniisti sanoiksi Slim Fit. Olin järkyttynyt. Pikasoitto tyttärelleni, joka sanoi...niin...pä, onneksi ompelet Luminalle vaatteita. Ostin parit hiukan paksummat ns. jegginsit ja totesin - olen NIIN out..jegginsit :D
Tanssitunnin jälkeen Lumina kelpuutti jegginsit, kuultuaan sanan farkut oli tyrmistyneen näköinen-ne ei mumi tunnu hyvältä :/En ihmettele!
Milloin pienten lasten vaatteista on tullut aikuisten minikokoa. Singeri saa laulaa jatkossakin.

Olen puhunut, UGH!


6 kommenttia:

  1. On varmasti ihana tunne, kun itse ommeltut vaatteet kelpaa lapselle tai lapsenlapselle. Oma junnu (12 v) pukee vielä ihan mielellään itsetehtyjä vaatteita ja kaverit tilaa samanlaisia ;-) Olet sinä kyllä ahkeraan ommellutkin ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu...lapsenlapset on kultaa <3 Hienoa kuulla, että 12-v. käyttää kotona tehtyjä,mutta olethan taitava tekijä! Odotan aikaa, kun Lumina tai Onni osaavat tarkasti esittää toiveita- toivottavasti sekin aika tulee. Nyt saa vielä nauttia tästä luovasta hulluudesta ja tehdä miltei mitä vain :)

      Poista
  2. Silmät vissiin tähän kellonaikaan ristissä kun mietin, mikä luminalle se siellä meni kouluun :D
    Ihanaa kun lapset tykkää käyttää mumin ompelemia. Kyllä kelpaa. ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Hauska :D Hus nukkumaan <3 Onneksi mumi saa ommella <3

      Poista
  3. On niin ihana setti, ettei ihmekään tuo tykkästen määrä <3! Varmasti pysyy sormet lämpiminä noilla rukkasilla. Toimisiko Pul-kankaan ompelussa samat kikat kuin nahassa? Eli teflon-paininjalka (tai sitä teflonteippiä tavalliseen paininjalkaan) tai sitten leivin/voipaperi kankaan päälle ja siitä ompelu? Minä olen ommellut vain vaippoja pulista, ja niissä tuli kaikki ompeleet siitä oikealta puolelta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset vinkeistä, tuota teflon jalkaa olen harkinnut,mutta aika hintavia. Täytyy kokeilla leivinpaperia!

      Poista

Kiitokset kommentistasi!