torstai 1. tammikuuta 2015

Pikkareita, kankaiden järjestelyä ja ompeluvalaistus.

Sain äidiltäni ompelutason päälle Ikeasta 2 valaisinta- ei ole totta, on ilo ommella, kun näkee. Hyvin sujuu jopa mustan ompelu mustalla langalla, joka aiemmin takkusi pahemman kerran. Tässä koneet ja uudet valaisimet. Valoa on todella paljon, vaikka kuva valehteeleekin :/


Lumina jäi eilisiltä tortillakekkereiltä yöksi ja innostui lajittelemaan kankaita. Tässä laatikossa pikkuhousupalat, joista syntyikin heti seitsemät, pahimpaan pikkaripulaan. Kolmet lähti jo mukaan.Mukkasin kaava ja samalla tuli testattua  ja harjoiteltua peitetikkiä paksuun kohtaan...hyvä harjoitus tekee mestarin...jossain vaiheessa :D Käsin avittaminen paksuimmissa kodissa,kuin myös paininjalan puristuksen hölläämistä auttoi hyvin.
Muutamiin tein myös joustavaa kanttinauhaa lahkeensuihin- testaukseen menee,mikä tuntuu parhaimmalta. Kankaat on kuulemma niin pehmeitä,ettei neiti enää muita käytä.


Lopuksi vielä kuva koiratunikasta omistajansa päällä...lisäksi tein legginisit. Mukavat ja sopivat oli. Kyllä peitetikkikoneella vaan saa viimeistellyn ja huolitellun ilmeen, vaikka harjoitella pitää.

Jotain todella mielenkiintoista tv:ssä :D


Kovasti olen pohtinut peitetikkikoneen tikin päättelyä-
Alussa:

 • kannattaa käyttää aputilkkua,jolla aloittaa ommel
 • vetää alasiepparista tiukalle ja ommel, ei lähde purkaantumaan.
Lopussa:

Tässä siihen oiva video täällä kahden minuutin kohdalla.


Sydämellinen kiitos kaikille lukijoille vuodesta 2014. Samalla voisit kommentoida mikä oli mielenkiintoisin postaus ja mitä haluaisit vielä lisää?

Olen luvannut arvontaa ja lähipäivinä se on tulossa, lupaan. Blogi täytti vuoden jo marraskuussa, joten myöhässä jo ollaan ....

Onnea ja iloa kaikille Vuoteen 2015.


5 kommenttia:

 1. Olipa hyvä tuo vinkkaamasi YouTube-video peitetikkikoneella ompelusta. Olen itse tuskaillut tuon päättelyn kanssa, kun tikki purkaantuu niin helposti. Videolla oli muitakin kivoja ideoita, joita täytyy itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, juu loistava video. Totta virkat tuon purkaantumisen kanssa ja kun yrität purkaa, se on tuskallista :D

   Poista
 2. Kiva, kun sait paremmat valaisimet ompelupöydän luokse. Mä tarvitsisin myös lisävaloa. Tilkkuja löytyis mullakin pikkareihin, täytyis ottaa urakka. Onnellista uutta vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli mahtavaa! Tilkkuja on kasapäin,mutta aika nopeasti ne vähenevät. Tänään aloitin vielä toisen urakan leikkaamalla tilkuista mahdollisia kankaaseen ommeltavia kuvia. Pian ovat kasat huvenneet,tosin kangasta ei kyllä ole kulunut juurikaan mitään :/

   Poista
 3. Lisävalo ei tekisi pahaa täälläkään! Ja pikkareita olen moneen kertaan ajatellut tehdä sekä itselle että tytölle. Tyttö tosin ei ihan vielä tarvi, vaipat saa pysyä jalassa. Koitetaan niistä päästä eroon sitten kesällä :)

  VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi!