lauantai 3. tammikuuta 2015

DIY kehyskukkaro

Tein tänään vielä muutaman kehyskukkaron ja otin kuvia matkan varrella.
Jätän suurimman osan kuvista laittamatta, sillä You Tubesta löytyy pari loistavaa ohjetta.

Ensimmäinen löytyy täältä Tutorial Make a Coin Purse
Ja toinen, joka jopa tehty käsin (superhelppo kaava ja tapa) Diy Mondero boquilla
Sain omlepuelämää ryhmästä vielä mahtavan suomenkielisen linkin, kiitokset Mirkalle. Video lytyy täältä: Helmen talo opettaa

Molemmat on tehty ommeltavalla kukkaronkehyksellä ja itselläni liimattava/ kiristettävä.

Laitankin omia kuviani ja kokemuksiani niistä seikoista, jotka eivät ilmene videoissa.
Olen tällä kertaa tuhonnut farkkuja, joka aivan mahtava materiaali, sillä ei tarvitse tukikangasta ja kaapissa liian pieniksi kutistuneet farkut saavat uuden elämän.

Olen kaksipuolisella tukikankaalla ommellut pussukoihin jämäkankaista koristeita:
Tällä kertaa mäyräkoira.
Ommellessa huomaamiani seikkoja:
 • piirrän kehyskukkaron yläosan tussilla kankaaseen, jotta voin ommella tarkasti kehyskukkaroon,helpottaa huomattavasti.
 • muista jättää kääntöaukko!
 • muista lisätä oma tuotemerkkisi
 • muista lisätä väljyys kehyksen kaarteesta alaosaan. Ks. video ja kaavanteko.
Tässä ohjeen mukaan tehdyt pussukat.


Tarvikkeet: liima, jokin terävä työkalu, ja puristuspihdit. Laitan liimaa ensin toiselle puolelle kehyksestä, älä laita liikaa, tursuaa vain yli.Anna liiman hetken jähmettyä,jonka jälkeen työnnä kangasta terävällä työkalulla kehyksen sisään. Työnnän kankaan ensin keskikohtaan (sitä voi kyllä hyvin vielä siirrellä) Itse työntelen sekä sisä- että ulkopuolelta huolellisesti loppuun saakka.Odottelen taas hetken, jonka jälkeen puristelen pihdeillä kehystä hyvin varovasti kiinni. Olen tehnyt laukkuja, jotka ovat pysyneet hyvin kiinni pelkällä liimalla. Puristan kuitenkin erityisesti tuon alaosan hyvin kiinni.Sitten odotellaan rauhassa,että toiset puolet kuivuvat, ennen toisen puolen kiinnittämistä.Tässä näkyy miten liimaa tarttunut myös kehyksiin, mutta itse olen saanut hyvin raaputtamalla kynnellä ne pois. Joku sanoi,että voisi käyttää asetoonia.


Ja näinhän niitä syntyi: Hyvänmielen pussukoita...syntyy ehkä lisääkin, täytyy vielä kokeilla tuota helppoa toista You Tube kaavaa.
Olen itse hankkinut aivan liian pieniä kehyksiä :/ Osa näistä hyvin epäkäytännöllisiä,kun niin suuri pussi ja pieni suuaukko.

Koukuttavaa puuhaa. Vastailen mielelläni kysymyksiin :D


5 kommenttia:

 1. Ihania pussukoita. Tällaiset on itselläkin to do -listalla, kun vain joskus pääsisi listalla sinne saakka. Tosin kehyksetkin on vielä hankkimatta. Pitääkin katsella, mistä saisi hyviä halvalla ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, kannattaa kyllä hiukan satsata kehyksiin. Omani ovat halvimpia ja osa meni suoraan roskiin :/

   Poista
 2. Heh, mullakin on kukkaron kehyksiä kymmenkunta jemmassa, en vaan ole saanut itsestäni vielä kukkarontekijää esille : P Tosi kivoja on sun tekemäsi kukkarot ja pysyyhän ne manit paremmin kukkarossa, kun on pieni suuaukko :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan tekemään. Innostuin tänään "säveltämään" tapani mukaan ja tuli kyllä niin korkea ja kapea kukkaro. Taitaa joutaa mökille,vaikka wc-paperin kuljetuslaukuksi. Juu,rahoja ei kyllä noista saa :D

   Poista

Kiitokset kommentistasi!