sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Aristoteles ja moraaliset hyveet

Minua ovat aina kiinnostaneet perinteiset kreikkalaiset filosofit.
Aristoteles oli sitä mieltä että onnellisuus on elämän päämäärä, ja niin kauan kuin yksilö pyrkii hyvyyteen, hyvät teot seuraavat automaattisesti tästä kamppailusta, tehden yksilöstä hyveellisen ja siten onnellisen.
Olin tulossa tajissa istuen kuumassa metrossa. Itäksekuksessa vatapäätäni istahti nainen,jolla oli korissaan 40 mitä ihaninta neilikkaa. En ole neilikkaihminen, mutta tämä kimppu oli jotain ainutkertaista. Ihastelin kukkia ja istuimme hiljaa loppumatkan.
Päästyämme päätepysäkille nainen yllättäen nappasi kimpustaan yhden neilikan ja ojensi minulle, minä ojensin kiitoksen ja hymyn. Onnelliseksi tekevät arjen pienet ihmeet, ei ne suuret setelit <3 Olin NIIN iloinen koko lopumatkan ja vieäkin hyvä mieli.
Perinteiset kreikkalaiset moraaliset hyveistä minä sain kokea tänään ainakin anteliaisuutta, kohtuullisuutta, miellyttävyyttä ja rehellisyyttäkin. Kiitos Sinulle Ihminen <3


2 kommenttia:

  1. Olipas mukava postaus :) Neilikka on on kyllä kaunis kukka :) Itselläni on keittiönpöydällä iso kimppu violetteja ja vaaleanpunaisia neilikoita, mä niin rakastan niitä. Säilyvät hyvänä kolmekin viikkoa :) Kauniita kesäpäiviä sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Kiitokset itsellesi Marjo. Neilikat nousivat minunkin kärkisijoilleni,etenkin iso kimppu <3 Ostoslistalle seuraavaksi! Kauniita kesäpäiviä myös Sinulle Marjo!

    VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi!