maanantai 6. tammikuuta 2014

Se mikä vahvistaa henkeä-parantaa ruumista? Keskiviikkoiltana lähtee!

Keskiviikkona alkaa myös ensimmäinen tai chi 19:00.  Nyt pitäisi siis pähkäillä miten tuon 500kcal järkevästi käyttää. Tunnin jälkeen ajattelin nauttia yhden hedelmän? Näin ajattelin ensin, mutta tutkittuani hedelmien hiilihydraattipitoisuuksia ei se taida ollakkaan se paras vaihtoehto, parempi olisi olla marjoja tai kasviksia... Tämä Finelin eniten / vähiten on aika hyvä ravintoarvojen etsimiseen Fineli.
Rakastamani Avocado on ykkösenä vähiten hiilihydraatteja sisältävissä hedelmissä, alle neljän jäävät myös melonit ja sitruunat. Greippi,ananas ja appelsiini reilu 6.
Rakastamassani Avocadossa on kaloreita 100grammassa 141kcal. Tukiessani tuon himottavan hedelmän ravintoarvoja toesin sen sisältävän kalsiumia, fosforia, kaliumia, C-vitamiinia, A-vitamiinia ja paljon K-vitamiinia. Kuituakin on enemmän kuin omenassa. Onkohan minulla K-vitamiinin puutos,kun avocadolla voisin liki elää. Punnitsin jääkaapissani olevan keskikokoisen avocadon, se painoi kuorineen-190g. Kokonainen avocado kuluttaa siis liikaa 500kcal päiväannosta,mutta evääksi voisin tehdä vaikka pienen avocadosalaatin?
Paastoaminen on muuten myös selkeä ekoteko-miten paljon ruokaa jäisi kuluttamatta,jos kaikki söisivät muutaman kerran viikossa vain tuon 500-600kcal????

Iltapalaksi TaiChin jälkeen n. 100kcal avocadosalaatti ja paljon juotavaa.
Herkkusuun blogissa täällä hyviä  5:2 ruokaohjeita
Seuraavana aamuna yksi kananmuna 77 kcal / puuro
Töihin rahka marjoilla rasvaa <2% 100g 59 kcal, siis noin 100kcal
Päivällinen:
100g lohta 215kcal
100g pinaattia 25 kcal
½ tomaatti 10kcal
(tomaatti ja lohi paahdetaan suolatulla pannulla)

Oliskohan tässä kaloreita alle 500...pitäisi olla. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty-näillä mennään!

Varaudun vessassajuoksemiseen, yritän työpäivän aikana juoda litran-1½ ja saman verran kotona. Veteen mintunlehtiä ja kurkkua...sillä pelkkä vesi ei ole suosikkijuomiani, ikävä kyllä.

5:2 loppuu to illalla 19:00, jolloin voi syödä kevyen iltapalan. Marjarahkaa?

Huomenna mittaan strategiset mitat vartalostani ja parin viikon välein tulen niitä tänne päivittämään. Enemmän kuin painonpudotus minua kiinnosta tämä solujen sisäiseen maailmaan vaikuttava osuus. Miten käy kohonneen kolesterolini ja sokeriarvojeni? Miten tämä paasto vaikuttaa henkiseen jaksamiseeni ja hyvinvointiini? Toukokuussa mittautan sokeri- ja kolesteriarvot ja jää nähtäväksi miten kaksi paastopäivää viikossa ovat näihin vaikuttaneet.
Lisäksi ajattelin toisena paastopäivänä nauttia raakaravintoa, siihen tutustun ennen ensi sunnuntain toista paastopäivää.

Näihin ajatuksilla ja tunnelmilla....ja vahvalla uskolla tulevaan viikkoon.

Tässä facebookissa oleva syntisen hyvä Martha Ortegan  parsakaaliohje,joka kokeillaan huomenna:

This recipe should be illegal! LOL!!

Preheat oven to 375° (190 celsiusastetta)
Chop a head of broccoli (do not rinse, immediately prior to preparing!)
Mince 2-3 cloves of garlic...
Put broccoli, garlic, 2 tbsp. olive oil, and a few shakes of salt and pepper in a ziploc bag.
Shake it up!!
Spread out on baking sheet, place on top rack, and bake for about 30 minutes.
Broccoli will be crunchy and delicious! I make this at least 3 times a week and have to control myself once I take it out of the oven, I could eat this alone for dinner!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi!