sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Lakulinna ja Peitetikkikoneen harjoittelua

Ohhos,mikä lempitunika tuli.
Lakulinna iiiihanan peeehmeä joustocollege,jota saa täältä Majapuu. Kaavana jotakuinkin Onion 2035.
Harmittaa vähän,sillä mielestäni lakut etukappaleessa väärinpäin. Takana ne ovat toisinpäin...mutta en saanutkaan enää etukappaletta leikattua riittävän leveäksi kääntämättä kangasta. Harmillista,että tuli ensin leikattua se takakappale....
Harmistusten (peitetikkikoneharjoitteluiden) jälkeen oli tämä nopea surauttaa ja lopputulos miellytti.
Olen myös "keksinyt" ihan parhaan pääntien aikuisten tunikoihin.

Ja se on tässä:


Ei muistuta yöpaitaa ja on mielestäni tyylikäs. Samaa kokeilin aikaisemmin mummolan tuntu tunikaan...ehdin jo unohtaa,mutta tästä taitaa tulla kestosuosikki.

Ja suraava tuotos on peruspertsa,jonka tekemiseen meni melkein 2 päivää. Tämä siis johtui tutustumisestani uuteen Elna 444 peitetikkikoneeseen. Ei tullut hyvää tikkiä-ei sitten millään.
Tänä aamuna keskimmäisen langankiristimen välistä  tupsahti musta langasyherä ja VOILAA- kone toimii kuin unelma. Ei hyppytikkiä ja tikkikin vaikuttaa suht ok:lta?


TÄMÄN ompelun moka:
Älä jätä raglasaumassa viimeiseksi etusaumaa :/

Tässä siis kokeiltu ja purettu peitetikkiä Kokeilin myös nauhankääntäjää,toimi hyvin ja helpolla,mutta oli aivan liian kapea.
Krnaluksista ajattelin tilata leveämmän ja saumurilankoja- olisiko jollain ideoita- hyvät saumurilangat Karnaluksista?

Nyt surautan vielä loput pertsat lapsenlapsille. Mukava sunnuntai :)
Ensin liotetut idut itämään- C-vitamiinia talveen!

12 kommenttia:

 1. Voi kääk tuota sinun tunikaasi! Olen kuolannut tuota lakutaivasta ja samalla vakuutellut, etten tarvitse sitä. Ja onnea peittarille, Elnaa minäkin havittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IIK,joo :) Olen kai ähky lapsellisista kankaista-niitä on jo kaappi täynnä ja siis tämä LAATU,niin pehmoinen <3 Kiitokset, Elna on hyvä,sain sen suhteellisen edukkaasti vähän käytettynä.

   Poista
 2. Voi miten ihana tunika, herätti haluja ja tarpeita tuohon kankaaseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS !Suosittelen,laatu on ihastuttava. Tukeva,mutta silti laskeutuva college.

   Poista
 3. Jösses, taas yksi kuosi lisää sarjassa: kaupan tilkussa ei näytä miltään, mutta valmiissa vaatteessa ihana ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,joo. Olin ahkera, tuhosin koko Majapuun kangaslähetyksen yhden viikonlopun aikana :)

   Poista
 4. Minäkin täällä kuolaan tuon kankaan perään, aivan upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset. Itsekkin hämmästyin miten kiva siitä tuli.

   Poista
 5. Hei, kuinka kapea se kantinkääntäjäsi on ja kääntääkö se kolmin vai nelinkerroin? Minulla saattaisi olla tarve sellaiselle ja ajattelin, että jos sinulle turha niin myisitkö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,kääntää nelinkerroin ja on 8mm-32mm. Kiitokset mielenkiinnosta,mutta taidan ensin rauhassa tutustua koneeseen ja pohdin,jos tuota vaikka johonkin lastenvaatteisiin tarvitsen. En siis ihan vielä ainakaan lähde myymään...

   Poista
 6. Ok, mutta jos jossain vaiheessa myyt niin ilmoittele, minun blogini osoite löytyy nimeni takaa ja sieltä blogista löytyy sähköpostiosoitteenikin. Itse mietiskelin kyllä jos tilaisi ebaysta pari kantinkääntäjää lisää, mutta sitten hoksasin, että sittenhän pitää leikata monen levyisiä soirojakin, plaah ;-) Tuo nelinkerroin taittava on muuten hyvä, kun kanttaa trikoolla esim hihattomia toppeja. Itse käytän semmoisia yöpaitoina ja aluspaitoina talvella, meneehän ne toki kesähelteillä kotipaitoina muutenkin. Kolminkerroin taittavaa suosin resorilla kantatessa, mutta olen hieman kranttu resorin suhteenkin, tykkään kotimaisesta ohuemmasta resorista oikein kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei...joo,tottakai. Tänään rantautui leveämpi kantinkääntäjä Karnaluksista. Laatu tosin aivan toinen, kuin Elnan oma kantin kääntäjä. Katsotaan,kun alan harjoitella kantinkääntäjän käyttöä...taitaa mennä joululomille. Ilmoittelen, mutta ensi vuoden puolelle se menee. Minäkin pidän ohuesta resorista- Noshin resorin on ihan oma lemppari. Täytyypä käydä kurkkaamassa blogissasi :)

   Poista

Kiitokset kommentistasi!