sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Joulusikermää omalle äidille ja lapsenlapselle

Äitini pyysi minua tekemään itselleen joulutunikan. Kankaaksi valikoitui Kangaskapinan Joulusikermä, joka on valloittava kuosi.
Lapsenlapsenikin kankaan nähtyään halusi siitä itselleen tunikan. Pikkaisen paloista tuli, mutta onnistuin.

Äidinkin tunika tuotti päänvaivaa, leikkelin palaset kankaasta äidin toivomista kuviokohdistuksista ja vanhasta marimekon tunikasta otetulla kaavalla. Tänään sitten sovitusmatkalle ja IIK, tunika suorastaan roikkui äidin päällä. Otimme mittoja, äiti on hoikistunut kovasti ja olemme jotakuinkin saman kokoisia...äitini tosin lyhyempi. Kotiin ja purkuhommiin...

Tässä valmis tunika minun päälläni, toivottavasti on sopiva myös äidilleni. Toiveesta myös punaiset resorit. Äitini päätyi niihin,kun näki lapsenlapsenlapsen tunikan valkoiset resorit.

Helma
Hihassa punatulkut <3Takana tyttö lintuineen <3


Ja sitten lapsenlapseni tunika.


Takaa


Helma

Takakappale ja hihat piti siis tehdä kahdesta kappaleesta,mutta eipä tuo sauma keskellä tahtia haittaa?


Lupasin arvontaa tämän vkl aikana, mutta arpajaisvoitot ovat muualla (en ehtinyt niitä hakea), joten siirtynee hiukan :/ Pahoittelen.

Joulunodotus on jo alkanut <3 Rauhallista joulunalusta kaikille!

11 kommenttia:

 1. Kauniit tunikat. Nätti huolittelu pääantiessä. Voiko 2v tunikan pääntien huolitella samalla tavalla? Mallailen parhaillaan kaulusta, silleen tälleen tolleen vaan ei neppejä tai nappeja?

  VastaaPoista
 2. Ihanat tunikat ❤ ei haittaa yhtään tuo takasauma, monessa kaavassahan on muutoinkin, istuvuuden takaamiseksi :)

  VastaaPoista
 3. Kauniit talvitunikat, ihana ajatus että lapsella ja isomummolla on samasta kankaasta tehdyt tunikat :).Kivaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Oi, nämä ovat todella ihanat tunikat! Minua kovin harmittaa etten tilannut tätä kuosia, on niin herkkää ja kaunista. Mukavaa alkanutta joulukuuta!

  VastaaPoista
 5. Todella upeita tunikoita teet. Haluaisin tietää miten teet tuon helman. Siis kuinka paljon lyhyempi resori kuin helman pituus ja vielä mitä leveyttä käytät resorissa. Kiitos tiedosta jo etukäteen. Mukavaa joulun aikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.Aika fiiliksellä menen sekä resorin pituuden,että leveyden suhteen.Tässä taisi leveys olla 4cm ja pituus n.4cm lyhyempi,kuin helma.Vähän riippuu myös resorin joustavuudesta ja miten pussille helman haluaa.Leveyttä olen vaihdellut 4-10cm.Mukavaa joulunodotusta myös Sinulle!

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta. Meinaan kokeilla.

   Poista
 6. Kauniit tunikat! Tuo pääntie ja helma näyttää tosi siististä :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kauniita ovat. Itseä harmittaa etten kerennyt/muistanut tätä kangasta jouluksi hankkia.

  VastaaPoista
 8. Aivan upeat tunikat! Tuo kangas houkutteli kovasti. En edes ymmärrä miksi minulle nyt ei kuitenkaan sitä ole. Aina ei omia ajatuksiaan ymmärrä.

  VastaaPoista

Kiitokset kommentistasi!