sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Isompien jämäpalojen tuhoa...

Joistain kankaista on jäänyt ns. isompia jämäpaloja. Tänään niiden kimppuun ja kantinkääntäjän selätys.

Ensin omasta kesätunikasta jäänyt pala...se muotoutui Luminalle vähän pidemmäksi hihattomaksi huppariksi.


Parit shortsit / caprit. Toisesta oli jo aikaisemmin tehty kokokellomekko ja hauesta tyttärelle legginsit. Taakse merkit, jotta tietää miten päin pöksyt sujahtaa.
Ja se kantinkääntäjä. Lueskelin eilen illalla ohjeita ja yllättävän pienellä kokeilulla sain ihan hyvää tikkiä. Onnille 2 paitaa.Tuo syherrys oikeassa yläreunassa on kyllä syy miksei minusta todennäköisesti tule kantinkääntäjän suurkuluttajaa. Renkaaksi ommellusta saa kyllä huolitellun ja aika vähällä vaivalla onnistuu sekin.
Suurempi työ on laittaa kääntäjä koneeseen ja asetukset kohdilleen. Nyt en tahdo saada enää hyvää tavistikkiä lainkaan, vaikka palautin vanhat asetukset :/


Maripaitaan jäi kaula-aukossa kantinkääntäjän tikki mielestäni liian kauas ja sain tikata uudelleen...Harjoitus varmasti tekisi mestarin. Mikäli tekisi paljon vaatetta resorikanttauksella, esim. vauvanvaatteita varmasti käyttäisin? Olisi kiva kuulla teitä mihin te kantinkääntäjää käytätte ja miksi / miten olette sen käyttämiseen päätyneet?


Tällaista tähän sumu / aurinkopäivään <3 Ensi viikko töissä...ja seuraava ja seuraava...

MUKAVAA ALKAVAA VIIKKOA KAIKILLE!

12 kommenttia:

 1. Ihania vaatteita! Tykkään kovasti kääntäjästä. Juuri pääntiet on näppärä tehdä ja myös hihansuut. Sitten käännän sen pois edestä ja ompelen ilman sitä helmasauman. Oma homma saada asetettua kohdalleen, mutta sitten loppu onkin pelkkää palkintoa:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Kanneli...täytyy siis vain vielä harjoitella :)

   Poista
 2. Juurikin noin mitä Kanneli yllä sanoi, hihan suita ja päänteitä en enään kääntäisi edes muilla konsteilla! Aika kauan tappelin Peitetikin ja kääntäjän kanssa, mutta kyllä kannatti. Ollaan nykyään oikeita sydän ystäviä! Pitkää pinnaa vain harjoitteluun, niin saat ystävän loppuelämäksi. :)

  VastaaPoista
 3. Olet vähän harjoitellut kantinkääntäjällä ;-) Kiva idea myös tuo merkin ompelu tuohon päällisaumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrohan Leena vinkkisi, jos pääset kaveriksi kantinkääntäjän kanssa :)

   Poista
 4. Hyviä tuloksia kääntäjällä! Mäkään en jaksa venkslata sen kanssa edestakaisin vaan teen nopeammin ilman. Ei mene aikaa säätöjen muutteluun ja minullakin kärsii aina tavallinen sauma sen jäljiltä. Jos lopputulos olis parempi kääntäjän kanssa,saattaisin jatkaa yrityksiä mutta nyt vetelen rutiinilla kantit ilman sitä. Tykkään myös kikkailla resorin leveyden kanssa enkä jaksa leikellä aina tasamillistä putkea kääntäjää varten. Jotenkin liian pikkutarkka vempele minun makuuni kaikenkaikkiaan,vaikka toisin alkihuumassa oletin olevan. Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei...ihan samat mietteet kuin minulla. Aion vielä kerran kokeilla, mutta minäkin pidän tuosta leveyden kikkailusta.

   Poista
 5. Hienoja vaatteita olet paloista taas surautellut. Kantinkääntäjää en ole koskaan käyttänyt, niin vähän tulee trikoosta ommeltua loppujen lopuksi, että en ole ainakaan vielä hankkinut sitä itselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset...taitaa kyllä kääntäjä jäädä minulla laatikkoon mököttämään :)

   Poista
 6. Hyvä se on kantinkääntäjäkin testata, niin tietää mistä on jäänyt paitsi. Itse en ole testannut, aika vähän teen kanttauksia, saan ne siistiksi käsipelillä ja nopeus ei ole minun käsitöissäni ykkösasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu...vähän sama täällä. Ainakin tähän asti ovat ompelut sujuneet nopeammin ilman kääntäjää :D

   Poista

Kiitokset kommentistasi!