sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Imelletty perunalaatikko on pakko tehdä itse!

On jokajouluinen Must Itse Tehtynä. Tavoitteena on joka joulu äidin ja isoäidin tekemä makea ja samettisen pehmeän kiiltävä laatikko. Pitoa ei lajikkeena löytynyt paikallisesta citymarketista,joten täytyy tyytyä tällä kertaa Rosamundaan. Lajikkeen tulee olla mahdollisimman tärkkelyspitoinen; pidolla se olisi ollut liki 20%...rosamundalla vain vajaa 16%-kokeiluksi menee.
Tuuvingissa on muistettava seuraavat säännöt:
1. Perunalajike.
2. Keitä kuorineen ja kuori kuumina (ei suolaa). Jäähdytä (75 ast) ja lisää jauhot.
3. Immellytä uunissa yli 50, mutta alle 75.Mielellään koko yö (älä siis lisää tässä vaiheessa voita!) Itse valvon lämpötilaa kinkunpaistomittarilla n. 55 astetta.
4. Lisää imeltymisen jälkeen voi,maito ja suola ja paistaminen onkin helppo juttu. Muista kuitenkin täyttää astia vain puolilleen!!!

Huomenna Tuuvingin tekoon! Nyt pari piparia ja glögiä <3
Päivitys Tapaninpäivänä: Pitoa ei löytynyt kaupasta ja käytin siis Rosamundaa...ei imeltynyt lainkaan niin hyvin kuin Pito, mutta hyvin maistui ! Ensi vuonna siis: Pitoa sen olla pitää!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitokset kommentistasi!